– At Kjeller Innovasjon ble valgt som ambassadørplattform bekrefter vår posisjon som nasjonalt samlingspunkt for innovasjon og entreprenørskap innen romteknologi, sier administrerende direktør i Kjeller Innovasjon, Ralph W. Bernstein.
Han er glad for tildelingen som både setter Kjeller-miljøet på kartet og åpner mulighetene for mer internasjonalt samarbeid.
– Det var heller ingen tilfeldighet at rollen gikk til Kristine, sier Bernstein.
– Tross sin unge alder har Kristine høstet gode erfaringer som prosjektleder for European Space Agency Business Incubation Centre Norway (ESA BIC NORWAY) – en business inkubator for oppstartsselskaper som utvikler romteknologi. Jobben har gitt henne innsikt i romindustrien og ikke minst tilgang til et stort nettverk via ESA og Norsk Romsenter.
Hennes interesse for romteknologi og ikke minst alle mulighetene som satellittdata gir, ble vekket i arbeidet med ESA BIC NORWAY.
– Før jeg begynte å jobbe med dette feltet var jeg nok en av dem som syns at romteknologi og hele romindustrien var både skummel og fjern fra det jeg kunne relatere meg til. Da jeg skjønte at “space” var mer enn bare månelandinger og raketter, gikk det opp et lite lys. Visste du for eksempel at hjertepumper er videreutviklet fra teknologi som pumpet drivstoff ut i romfergene? Det ligger så mange muligheter her, og det er nok det som trigger meg mest, forteller Kristine.
Hva innebærer det for deg å ta denne rollen?
– Det er mange synergier mellom rollen som prosjektleder for ESA BIC NORWAY og ambassadør for ESA. Ukentlig møter jeg mennesker med kreative prosjekter som ønsker å utforske mulighetene inn mot ESA og romindustrien. Fra kun å snakke med oppstartsbedrifter kan vi nå også hjelpe mer etablerte prosjekter og bedrifter inn i ESA. Det blir en spennende oppgave å starte på, og heldigvis er vi er stort team som ser fram til jobben som skal gjøres, sier Kristine.
Teamet skal først og fremst promotere og markedsføre ESA’s ulike programmer, samt invitere nye prosjekter inn i ESA-systemet. Siden 2017 har ESA investert i 11 norske prosjekter gjennom det aktuelle Business Application-programmet.
– Vi blir på mange måter Norsk Romsenters høyre hånd i arbeidet med å generere flere norske prosjekter inn i ESA-systemet. Jeg tror det blir tre veldig inspirerende år, avslutter Kristine.