Nyheter

Vi har styrket laget med to nye forretningsutviklere

Våre ferske forretningsuviklere er på plass, klar for nye utfordringer. Fra venstre Jørgen Veiby og Kristine Koslung


Kristine Koslung
har jobbet hos oss siden november 2018. Kristine har en bachelor i journalistikk med fordypning i tv og radio fra NLA/UC Berkeley og en master i Innovasjon og Entreprenørskap fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet på Ås. Hun har også tre års fartstid som journalist/reporter bla. fra NRK.

– Etter fire måneder som forretningsutvikler og prosjektleder i ESA BIC Norway, opplever jeg at min bakgrunn og tidligere arbeidserfaring har vært relevant i møte med nye mennesker. Jeg tørr å stille de spørsmålene som kanskje blir oppfattet som litt dumme, men gir gründerne beskjed om at hvis ikke jeg forstår deres budskap kan de heller ikke forvente at investorer eller potensielle kunder forstår hva de prøver å formidle, forteller Kristine.

– Som prosjektleder i ESA BIC Norway handler mye av jobben om å formidle mulighetene som ligger innad i romindustrien. Jeg deltar på mange arrangementer for å komme i kontakt med industrien og scoute etter relevante selskaper for inkubatorprogrammet, fortsetter Kristine.

Den eneste erfaringen hun satt på fra romindustrien, var et besøk til NASA i Houston. Med andre ord visste hun ikke hva hun kunne forvente seg av jobben, men håpet på en spennende arbeidshverdag.
– Og det har det blitt! Jeg hadde nok ikke forventet å få så mye ansvar allerede fra dag én, men setter utrolig pris på at jeg får prøve meg på alt jeg vil, avslutter hun.

Jørgen Veiby startet som forretningsutvikler hos oss 1. mars. Han kommer fra konsulentbransjen der han har jobbet med strategirealisering for nordiske virksomheter i Management Consulting-selskapet Varde Hartmark. Han er utdannet økonom ved HiOA og Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU i Trondheim, der han tok NTNUs Entreprenørskole, et to-årig masterprogram innen teknologibasert forretningsutvikling.
– I løpet av studietiden ved NTNUs Entreprenørskole var jeg med å vurdere forretningspotensialet i en rekke spennende teknologier og sammen med noen medstudenter startet vi Sevendof AS, et teknologiselskap som i dag bygger et nettverk av smarte langdistansedroner som skal gjøre industrielle inspeksjoner, forteller Jørgen.

Han har også vært med å starte Medarbeiderne AS, et selskap som gir arbeid til tidligere rusavhengige ved å levere avfallstjenester til private og bedrifter i Oslo og Akershus.

– Jeg håper kombinasjonen av min teoretiske og praktiske erfaring med forretningsutvikling kan bidra til å styrke Kjeller Innovasjons gjennomføringskraft i det viktige samfunnsoppdraget som ligger i å skape verdier gjennom forskningsresultater. Videre ser jeg frem til å møte mange flinke folk og bli en del av det verdensledende teknologimiljøet på Kjeller, sier Jørgen.

Har du spørsmål om artikkelen?