Nyheter

Fra forskning til praktisk digitalisering på rekordtid

Foto: Visavi har designet et svært enkelt brukergrensesnitt som støtter samhandling. Flere personer kan stå og jobbe sammen på en stor touch-skjerm.

Oppstartselskapet Visavi Technology As (VISAVI) henter 15 millioner kroner i frisk kapital fra Proventure og Sintef TTO. Visavi har utviklet en løsning som enkelt visualiserer store og komplekse operasjoner for offshore og landbaserte prosessanlegg.

Visavi har et unikt produkt med stort internasjonalt potensiale samt et team som imponerer med sin gjennomføringsevne. Det er denne type selskap vi investerer i og ønsker å utvikle videre, sier Geir Ove Kjesbu, partner i ProVenture, i en pressemelding fra VISAVI.

Starthjelp fra inkubatoren på Kjeller

VISAVI ble etablert av Kjeller Innovasjon og Institutt for energiteknikk (IFE) i november 2014 som resultat av et verifiseringsprosjekt støttet av Forskningsrådets FORNY2020-program. Gjennom Inkubatoren til Kjeller Innovasjon har VISAVI fått starthjelp til selskapsetablering, rekruttering, innhenting av kapital og forretningsutvikling.

– Et godt rigget team, tilgang til nettverk og ikke minst en markedsdrevet IT-løsning, har vært avgjørende for å lykkes, sier inkubatorleder hos Kjeller Innovasjon, Nils Haga.

Frisk kapital og nye eiere på laget gir Haga stor tro på en global utrulling av produktet. Borregaard fabrikker i Sarpsborg benytter allerede løsningen, og Aker BP og Neptune Energy er også blant kundene til VISAVI.

Om løsningen, LivePlan

LivePlan integrerer data fra mange ulike kilder og visualiserer all tilgjengelig informasjon på en skjerm slik at man kan planlegge, koordinere og utføre drift- og vedlikeholdsaktiviteter på en effektiv og sikker måte. Systemet er interaktivt og designet for bruk på store touchskjermer, noe som skaper interesse og engasjement for hele organisasjonen. Man kan endre aktiviteter direkte på skjermen og sammenligne konsekvenser i forhold til f.eks. tilgjengelige ressurser, materiell og konflikter umiddelbart. Endringer kan deretter føres tilbake til sine respektive it-systemer. Dette er viktig funksjonalitet som bidrar til at en får gjennomført planlagte oppgaver i større grad enn uten systemet.

Om Visavi Technology
Etablert i 2014
13 ansatte
Hovedkontor i Halden
visavi.com

Har du spørsmål om artikkelen?