Nyheter

ESA BIC-nettverket blant Europas topp 10 oppstartshuber!

ESA BIC-nettverket blant Europas topp 10 oppstartshuber!

Financial Times har nylig publisert sin første rangering av Europas ledende oppstartshuber. ESA BIC Network er rangert på 8. plass blant 125 ledende start-up huber, og blir også plassert som nummer to i Network Hub-rangeringen! Dette anerkjenner ESAs inkubatorprogram blant de fremste i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har det europeiske nettverket støttet over 1800 oppstartsselskaper som jobber med teknologier, produkter eller tjenester relatert til romindustrien. Hovedmålet med ESAs inkubatorprogram er å støtte gründere med en rombasert forretningsidé i å utvikle sitt produkt og skalere forretningsmodellen.

I Norge driftes ESA BIC av Kjeller Innovasjon i samarbeid med Startuplab, Fremtidens Industri, KPB og Norinnova. ESA BIC Norway er Norges eneste inkubator for oppstartsselskaper som jobber med innovasjon og nyskaping innen romvirksomhet. Siden etableringen av programmet i Norge i 2018 har 15 selskaper blitt tatt opp i programmet. Av disse har 2 selskaper gått konkurs, og 2 blitt kjøpt opp. De gjenværende selskapene som har fullført programmet, har i perioden 2018-2023 generert  mer enn 120 arbeidsplasser og en årlig omsetning på over 130 MNOK.

Ved deltakelse i programmet får selskapene tilgang til det europeiske nettverket, rådgivning og finansiell støtte.

Er du interessert i å høre mer om programmet og hvordan vi kan hjelpe deg med din forretningsidé? Ta kontakt med ESA BIC Manager Jo Bjørnstad på jb@kjellerinnovasjon.no, eller besøk vår nettside esabic.no.

For mer informasjon om rangeringen og innsikt i rapporten, kan du besøke linken her. Du kan også finne mer om ESA BIC Norway på nettsiden vår, eller ta direkte kontakt med ESA BIC Manager, Norway, Jo Bjørnstad.


Har du spørsmål om artikkelen?

Jo Bjørnstad

Managing Director ESA BIC Norway

Vis profil