Nyheter

Er ditt selskap modent for vekst?

VEKST er et skreddersydd tilbud for oppstartsbedrifter i tidlig vekstfase.

Programmet passer for selskaper som skal bygge organisasjonen og sikre finansiering for skalering.

– Markedsforståelse og innsikt må falle på plass, forretningsmodellen må testes, organisasjonen må rigges og ikke minst finansiering for skalering må planlegges og jobbes med. Mange viktige og helt sentrale oppgaver med andre ord, sier Gitte Bromander, forretningsutvikler i Kjeller Innovasjon og ansvarlig for VEKST-programmet.

Gjennom workshops, foredrag og forretningsutviklingsstøtte får gründerne hjelp til å rigge selskapet for vekst. Tilgang til et omfattende nettverk og digitale verktøy er også inkludert i programmet.

Erfarne partnere på laget
Vekstprogrammet strekker seg over fem måneder og gjennomføres i samarbeid med erfarne, eksterne partnere.

– Vi arrangerer fem samlinger i løpet av våren og fem på høsten, forteller Gitte. Så langt i år har vi hatt fokus på Forretningsmodell og Value Proposition Canvas med EY og Agera, Finansieringsstrategi og umulige verdivurderinger med Nordea, T:Lab og Kjetil Wig fra Remis, Go to market strategi (veien til realisert vekst) med Kjetil Wig fra Remis.

Fornøyde deltakere
Blant deltakerne i programmet er Agrosense AS, et oppstartselskap som bruker forskningsbasert og avanserte analysemetoder for å optimalisere og gi nøyaktige planer til bondens jordbruk. Einar Vastveit, daglig leder i Agrosense, har deltatt på alle samlingene og er storfornøyd.

– VEKST er et veldig bra program for selskaper som vil skalere internasjonalt, forteller han.

– Vi har fått mye relevant informasjon og god rådgivning på vårt case. Det er dyktige folk som står bak og som hjelper oss med å justere forventninger, samt finne vår posisjon i markedet.

Gjennom programmet har selskapet også fått tilgang til verktøy for å jobbe videre med planer og strategi. Einar sier at programmet er nyttig og vil anbefale VEKST til bedrifter som skal satse internasjonalt.

Watec Solutions AS er også med i VEKST-programmet. Selskapet fokuserer på å gjøre miljøvennlige, høyteknologiske produkter og tjenester tilgjengelig for entreprenør og offshore markedet, som et bedre alternativ til dagens metoder. Jan Erik Berg, daglig leder i selskapet, sier han er glad for å være en del av miljøet til Kjeller Innovasjon.

– VEKST-programmet har så langt vært kjempebra og gitt oss ny forståelse på flere områder.

– Også gir det en trygghet å vite at vi kan få gode råd av flinke folk, forteller han.

Før sommeren står to spennende moduler for tur. Den første er Team og selskapsbygging, som handler om hvordan man kan bygge et velfungerende profesjonelt styre, også en modul på produktutvikling og IPR. I tillegg arrangeres to seminarer i samarbeid med Innovasjon Norge, med informasjon om aktuelle finansieringsordninger og mulighet for å stille spørsmål.

Moduler i VEKST – våren 2021:

  • Forretningsmodell
  • Finansieringsstrategi
  • Salg og markedsføring
  • Team og selskapsbygging
  • Produktutvikling og IPR

VEKST-programmet er støttet av Siva – selskapet for industrivekst og Viken fylkeskommune.

Har du spørsmål om VEKST? Vi har rullerende opptak, så nøl ikke med å ta kontakt.